Heb je alle standaard bezienswaardigheden in Parijs wel gezien. Wij hebben leuke alternatieve tips.

Tips voor parijs

Paardenrennen

Paardenrennen is bijzonder populair in Frankrijk en er wordt flink veel geld op de paarden ingezet. Er zijn vijf renbanen in Parijs en omgeving.
lees meer over paardenrennen nabij Parijs

Naar de Opera

Een avondje naar de opera in Parijs. Dit is heel betaalbaar. Parijs heeft twee opera gebouwen. L'Opera Garnier en L'Opera Bastille.
lees meer over de opera

Boekhandel Shakespeare

Boekwinkel Shakespeare and Company is niet zomaar een boekwinkel. In deze boekhandel kunnen aankomende schrijvers tijdelijk een thuis vinden.
lees meer over deze boekwinkel

Gratis lunch concerten

Van woensdag tot en met zondag kan je in de kleine concerthal in de Jardin du Luxembourg genieten van gratis lunchconcerten.
lees meer over deze concerten

De muesumkaart

Parijs heeft een museumpas. De Carte Musées et Monuments Paris. Met deze museumkaart kun je gratis naar binnen in 60 belangrijke musea en monumenten.
lees meer over de museumkaart

Le Viaduc des Arts & Promenade Plantée

Onder een spoor in Parijs bevindt zich le Viaduc des Arts. Hier bevinden zich 71 winkeltjes waar allerlei ambachten worden uitgevoerd. Leuke authentieke plaats!
lees meer over le Viaduc des Artes

Korting met de openbaar vervoerskaart

Met de Paris Visite kaart kun je voor 1, 2, 3 of 5 dagen goedkoper reizen. Je bespaart zo veel geld op de metro, wat de ideale manier is om je te verplaatsen in Parijs. De Paris Visite kaart geeft bovendien recht op korting op verschillende musea en attracties!
lees meer over deze kortingskaart

Win drinken in een klein barretje

Bistrot Mélac is een klein charmant barretje met veel wijnen en hele simpele maar goede plateaus met kaas en vleeswaren.
lees meer over deze Bistrot

Fietsen in Parijs

In Parijs kun je op 750 stations gedurende 30 minuten gratis een fiets lenen. Je betaalt een borg en levert de fiets op een ander station weer in.
lees meer over fietsen in Parijs